Kuchyňský kbelík Organko druhé generace - OCEAN EDITION, se používá k fermentaci kuchyňského odpadu a neutralizaci zápachů pomocí sušeného Bokashi. Kbelík pro domácnost je pohodlný a snadno použitelný, kvalitně vyrobený. Konečným produktem z domácího kbelíku Organko 2 je vysoce kvalitní hnojivo, které lze použít v květináčích nebo na zahradě. Kapalina, která je vypouštěna z rotačního ventilu, může být při silném ředění (1: 200) použita jako vysoce kvalitní květinové hnojivo.
Rozměry (V x Š x H): Přibl. 33 x 23 cm, kapacita: 9,6 l
Tento produkt je, na rozdíl od Organka 1, vyrobený z recyklovaných materiálů, konkrétně 30% z rybářských sítí, které byly vyloveny z moře, což dělá 600g z váhy kompostéru a je vítězem Red Dot Design Award pro rok 2019.
Alternativa ke konvenční nádobě na organický odpad.
Dostupnost:Skladem
Balení obsahuje:
K výrobě hnojiva pomocí EM v domácím kbelíku Bokashi Organico potřebujete také následující produkty: EM Active (EMa) a sušené Bokashi nebo RoPro Streu (Preta Streu).
POZOR: součástí balení je suché bokashi a EM Aktiv. RoPro Streu NENÍ SOUČÁSTÍ BALENÍ.
K dispozici je pouze v černé barvě.
Postup pro práci s Organko kuchyňským kompostérem:
1. do kbelíku vložte mřížku oddělující kbelík od záchytné nádržky
2. na dno mřížky nasypejte malé množství bokashi směsi (do 30 ml)
3. začněte přidávat organický odpad zpracovaný na menší kousky a promíchaný s bokashi směsí (na mísu odpadu hrst bokashi směsi)
4. po vložení do bokashi kbelíku umělohmotným presovačem řádně stlačte, ať vytlačíte co nejvíce vzduchu
5. po 2-3 týdnech budete cítit vůni fermentovaného odpadu a začne se tvořit bílý povlak z mycelia
6. vložte pod výpustní ventil umělohmotnou nádobu a ventilem pootočte - měla by začít vytékat fermentovaná šťáva (cca po 3-5 dnech)
7. tuto šťávu smíchejte s nechlorovanou vodou (dešťovou, studniční, říční, či vysycenou z řádu) v poměru 1:200 a použijte jako zálivku k rostlinám
8. šťávu dlouho neskladujte, doporučuje se zpracovat do 3 dnů
9. díky kyselému pH doporučujeme nepoužívat na čerstvě zasazené rostliny, ale počkat 2 týdny, popřípadě aplikovat ve vzdálenosti 30-40 cm od sazenic
10. k fermentaci organického odpadu v kuchyňském kompotéru dojde po cca 14 dnech, kbelík by se měl vyprazdňovat cca 1 – 2x měsíčně
Co dávat do kuchyňského kompostéru:
Organický odpad typu – zbytky ovoce a zeleniny, chléb, pečivo, kávovou sedlinu, maso (vařené i syrové), zbytky vařených jídel, zvadlé květiny, mléčné výrobky typu sýr, či jogurt, menší kosti, vajíčka – včetně skořápek, apod.
Co nedávat do kuchyňského kompostéru:
Jakékoliv výkaly (zvířecí, lidské), žádné tekutiny (fermentační proces sám tekutiny vytváří), anorganický odpad, větší kosti, popel, tvrdé skořápky od ořechů, papír, zkažené polotovary, apod.
Napište vaši zkušenost s tímto produktem